Çanakkaleli milli sporcu Sertan Aydın, Amerikalı sporcu Joseph Wilkie'ye ait "Su Altında Tek Nefeste En Uzun Mesafe Yürüme Dünya Rekoru"nu 79.93 metrelik dereceyle kırdı.
Sertan Aydın, Anafartalar Olimpik Yüzme Havuzu'nda Guinnesss temsilcilerinin de katıldığı etkinlikte rekor denemesi gerçekleştirdi.
      
Sualtı ve üstünden çok sayıda kamerayla görüntülenen denemede milli sporcu Aydın, 79.93 metreyle, daha önce Amerikalı sporcu Joseph Wilkie'ye ait "Su Altında Tek Nefeste En Uzun Mesafe Yürüme Dünya Rekoru"nu kırmış oldu.
Bu rekoru Çanakkale'de şehit olan tüm askerlere armağan ettiğini belirten Aydın, "6 aylık bir antrenman sürecimiz oldu. Yanımda olan herkese teşekkür ederim. Tabii antrenmanla yarışma ortamı birbirinden çok farklı ortamlar. Yarışma ortamında yapmak biraz daha heyecanlı. Sualtı sporları da nabız için dezavantajlı bir branş. Biraz heyecanlıydım ama amacımız rekoru kırmaktı. Başardım çok mutluyum" diye konuştu. Ayrıca Sertan Aydın, yıl sonunda yapmayı planladığı, daha büyük bir organizasyon olan serbest dalış derinlik dünya rekoru denemesi için sponsor arayışlarına devam etmekte olduğunuda belirtti.

Üç aylık bebeğiyle fotoğraf çektiren Sertan Aydın, salondakiler tarafından da yoğun tezahürat ve alkışlarla ödüllendirildi.

Milli sporcumuzu tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.