Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. Yıldönümü Açılış Töreni Kale-i Sultaniye'de Gerçekleştirildi: Kutsal Emanetler Yola Çıktı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü açılış töreni Kale-i Sultaniye'de gerçekleştirildi. Törene Çanakkale Valisi İlhami AKTAŞ, Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer KALKAN, İl Sağlık Müdürü Gökhan BAŞTÜRK, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat YILMAZ, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa BİÇEN, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür GÖKHAN, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sadi AKMAN, İl Emniyet Müdürü Selim ARICI, askeri erkan, gaziler, şehit aileleri ve öğrenciler katıldı. Şehitler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağı göndere çekildi.

Halk oyunları ve mehteran gösterileri sonrası Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a sunulmak üzere Gelibolu Yarımadası’ndan alınan kutsal toprak, deniz suyu ve Şanlı Bayrağımız Vali İlhami AKTAŞ tarafından bu yıl Ankara’ya götürecek olan atletler Mehmet SERBES ve Nihan AKAMAN’a teslim edildi.

Çimenlik Kalesi’ndeki programın ardından, şehit aileleri, gaziler, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar ellerinde Türk Bayraklarıyla Çanakkale Valiliği önüne kadar halk yürüyüşü gerçekleştirdiler.