Bu yıl beşincisi düzenlenen Turkcell Gelibolu Maratonu “Adımlar Fidana” temasıyla 6 Ekim 2019 Pazar günü Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı’nda koşuldu.

Afganistan,  Azerbaycan, Bangladeş, Bulgaristan, İspanya, Etiyopya,  İngiltere, Yunanistan, İran, İtalya, Japonya, Malezya, Hollanda, Romanya, İsviçre, Türkmenistan ve Tunus’dan yarışmacıların katıldığı Turkcell Gelibolu Maratonu’nda; maraton, yarı maraton, 10 kilometre ve halk koşusu olmak üzere dört kategoride binlerce kişi mücadele etti.

Türkiye’nin “Barış” temalı ilk ve tek maratonunda maraton koşularının startı; Vali Orhan Tavlı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Eceabat Kaymakamı Hasan Ongu, Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Aziz Sinan Alp ve Turkcell Kurumsal İletişim Direktörü İsmail Özbayraktar tarafından verildi.

Binlerce sporcunun katıldığı Turkcell Gelibolu Maratonuna; Vali Orhan Tavlı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Eceabat Kaymakamı Hasan Ongu, İl Jandarma Komutanı Emrullah Büyük, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Aziz Sinan Alp, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz,  İl Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürümüz Sedat Bektaş ve beraberinde İl Müdürlüğü personelimiz de kurumsal kategori 10 kilometre koşusunda kıyasıya mücadele etti.

Dört kategoride tamamlanan Turkcell Gelibolu Maratonu’nda 42 kilometrelik parkurun şampiyonu Murat Kurtak, kadınlarda ise Raziye Arabacı oldu. Yarı maraton kategorisinde kadınlarda şampiyon Meryem Kılıç Gündoğdu, erkeklerde Ümit Er oldu.

Turkcell'in ana sponsorluğunda “Adımlar Fidana” temasıyla gerçekleştirilen Turkcell Gelibolu Maratonun 10 kilometrelik koşusunda birinciliği erkeklerde Ercan Savaşan, kadınlarda ise Esra Sağlam elde etti.