Çanakkale Valiliği, Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Spor Şube Amirliği ve Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği sporda şiddetin önüne geçme konulu seminerler başladı.
Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor  Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen ilk seminer Çanakkale Anadolu Lisesi öğrencilerinin yoğun katılımı ile gerçekleşirken, seminere Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Sedat Bektaş, Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürü Serkan Çelikkanat ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Spor Bölüm Başkanı Antrenör Deniz Ünver konuşmacı olarak katıldılar. Seminerde ilk sözü alan Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Sedat Bektaş şunları ifade etti." Spora teşvik amacı ile birçok çalışmalarımız var. Gençleri spora teşvik etmemiz gerektiğini biliyoruz. Bilgisayar bağımlılığından gençlerimizi kurtarıp, spora yönlendirmemiz lazım. Bu konuda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak yoğun olarak çalışıyoruz" dedi.
Onsekiz Mart Üniversitesi Spor Bölüm Başkanı Deniz Ünver ise öğrencilere görsel olarak sunum yaptı. Ünver yaptığı sunumda sporda şiddetin ana maddelerini anlattı.Daha sonra ise Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürü Serkan Çelikkanat ise 6222 yasal düzenleme ile ilgili geniş bilgiler verdi. Çelikkanat yaptığı açıklamada yeni düzenlemelerde sosyal medyada yapılan hakaret vari paylaşımlarında suç kapsamına girdiğini bu konuda gençlerin dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti.