Çanakkale Valisi Sayın Orhan Tavlı ve İl Müdür Vekilimiz Sedat Bektaş, İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan 'Biz Anadoluyuz' projesi kapsamında kente gelen Diyarbakırlı öğrencilerle dostluk maçı yaptı.

İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan 'Biz Anadoluyuz' projesi kapsamında Diyarbakırlı öğrenciler,  Çanakkale'ye geldi. Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitlikler ile tarihi ören yerlerini gezen öğrenciler,  Çanakkale Valisi Sn. Orhan Tavlı,  Eceabat Kaymakamı ve Spordan Sorumlu Vali Yardımcısı Sn. Turan Yılmaz,  Çanakkale Savaşları  Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Sn. İsmail Kaşdemir,  Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sedat Bektaş ile Eceabat Konuk Evi yanında bulunan Eceabat İlçe Stadında dostluk maçı yaptı.

Maç öncesinde Sayın Tavlı, Diyarbakırlı öğrenciler ile bir araya gelip sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi. 20'şer dakikadan iki devre halinde oynanan maçta, kırmızı takımda Vali Tavlı ve Eceabat Kaymakamı Yılmaz, yeşil takımda ise Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Kaşdemir ile  Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Sedat Bektaş yer aldı. Vali Tavlı'nın vuruşuyla başlayan maç eğlenceli görüntülere sahne olurken, kırmızı takım yeşil takımı 4-2 mağlup etti.