Türkiye Binicilik Federasyonu Uluslararası ve Ulusal Atlı Dayanıklılık Yarışmaları Çanakkale’de Düzenlendi

Uluslararası ve Ulusal Atlı Dayanıklılık Yarışmaları 22–24 Temmuz 2022 tarihlerinde Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde Tarihi Alanda gerçekleştirildi. Türkiye Binicilik Federasyonu ve Uluslararası Binicilik Federasyonu iş birliğinde ve aralarında Ürdün’den gelen sporcular da olmak üzere toplam 100 sporcu ve atları ilk kez ağırlandı.  İrlanda, Bulgaristan ve Almanya’dan davet edilen hakem ve delegelerden oluşan hakem heyetinin yanı sıra, ülkemizde Atlı Dayanıklılık Branşında ilk defa elektronik olarak sonuçlar anlık takip edildi ve ilan edildi.

23 Temmuz Cumartesi günü Uluslararası CEI1* 108 KM ve CEI 2* 122 KM, 24 Temmuz Pazar günü Ulusal 20,40,60 ve 80 KM yarışmalarında toplam 150 sporcu ve at mücadele etti.

Yarışlara eski Tarım Bakanı Mehdi EKER, Thor atıyla katılarak beşinci olmuştur.

Ödül töreni 24 Temmuz Pazar günü saat 16.00’da Sayın Valimiz İlhami AKTAŞ’ın katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Başarılı olan sporculara ödüllerini Vali İlhami AKTAŞ, Türkiye Binicilik Federasyon Başkanı Hasan Engin TUNCER, Tarihi Alan Başkan Yardımcısı Zülküf MEMİŞ, Gelibolu Kaymakamı ve Eceabat Kaymakam Vekili Bekir ABACI, Eceabat Belediye Başkanı Saim ZİLELİ, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Ahmet Yasin ÇAY, Anafartalar Orman İşletme Müdürü Yücel MARTİN, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer KALKAN, İl Sağlık Müdürü ve İl Afet ve Acil Durum Müdürü takdim etmişlerdir.

Yarışlarda;

CEI1* 108 KM’de kupanın sahibi “Maça Kızı” isimli atı ile Kayra ARANMIŞ oldu.
Yarışmada ikinci “Umutreis” isimli atı ile Özgün YILDIRIM,

Üçüncü “Asiartun” isimli atı ile Jülide GÜLTEKİN,

Dördüncü “Muhittinaga” isimli atı ile Tekin ARAS,

Beşinci “Thor” isimli atı ile Mehdi Mehmet EKER oldu.

CEI2* 122 KM’de kupanın sahibi “The Mask” isimli atı ile İrem KAVRAZ oldu!
Yarışmada ikinci “Çelikyele” isimli atı ile Haluk YÜKSEL,

Üçüncü “Berktin” isimli atı ile Eray İsmail ÇOKAL oldu.

Dereceye giren tüm binici ve atlarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.