KADROYA GEÇEN 118 SÖZLEŞMELİ PERSONELİMİZE ÇANAKKALE KARA SAVAŞLARININ 108. YILINDA YEMİN TÖRENİ DÜZENLENDİ 

Her sene 57. Alay şehitlerimizi anmak amacıyla Conkbayırı’nda düzenlenen 57. Alay Sancağı Devir Teslim Töreni’ne, Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde kadroya ataması gerçekleştirilen merkez ve ilçedeki personel de katılım sağladı. Bu önemli ve özel günde kadroya geçişleri gerçekleşen personel Conkbayırı’ndaki törenden sonra Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi ve Müzesi’ni ziyaret ederek simülasyon gösterimini izledi. Gösterim sonrası ise Şehitler Abide’sine gidilerek, aziz şehitlerimiz rahmetle anıldı ve şehitliklere gül bırakıldı.

Tarihi Yarımada’da gerçekleştirilen etkinlikler sonrasında 118 personelin kadroya geçişi için Terzioğlu Öğrenci Yurdu’nda düzenlenen yemin törenine İl Müdürü Ömer KALKAN, şube müdürleri ve yurt müdürleri katılım sağladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan yemin merasimi personelin sağ ellerini Türk Bayrağı üstüne koyarak yaptığı yemini müteakip il müdürümüzün günün anlam ve önemini belirtir konuşması ile personele kadrolarının hayırlı olması ve mesleki hayatlarında başarı dilekleriyle sona erdi.

Tarihimizin kahramanlık destanı yazdığı bu önemli günde şehitlerimizin ruhlarının manevi atmosferinde gerçekleştirilen bu özel yemin merasimi personelimizin mesleki hayatları boyunca unutamayacakları bir anı olarak kalacaktır.