SARIKAMIŞ HAREKÂTI’ NIN 106. YILINDA ŞEHİTLERİMİZİ ANMA MESAJI

Her yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın öncülüğünde Sarıkamış Harekâtı kapsamında düzenlenen şehitlerimizi anma programları bu yıl pandemi sebebiyle tedbirler alınarak, sembolik katılımla 8-10 Ocak 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Geçtiğimiz yıllarda ‘Gençlik Şühedanın İzinde’ , ‘ Asımın Nesli Asrın Yürüyüşünde’, ‘Türkiye Şehitleriyle Yürüyor’ temalarıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı’ nın düzenlediği etkinliklerde binlerce gencimiz, şehitlerimiz için anma programına katılıp, yürüyüş gerçekleştirmişti.

Çanakkale’de de geçmiş senelerde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen yürüyüşlere çok sayıda gencimiz ve vatandaşımız katılmış, yürüyüş sonrasında şehitlerimiz için dua edilip günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılmıştı.

Bu yıl ise Covid-19 tedbirleri kapsamında yapılacak olan etkinlik hakkında Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ‘’ Yıllardır gençlerimizle birlikte şehitlerimizin izlerinden yürüyerek idrak ettiğimiz Sarıkamış Harekâtı Anma Programımızı bu yıl kısıtlı bir katılımla gerçekleştireceğiz. Bu yıla özel hazırladığımız posta pulu ile yüreği Sarıkamış’ta olanlara bir hatıra bırakmak istedik.’’ şeklinde bir açıklama yaptı.

Sarıkamış Harekâtı’ nın 106. yılında gerçekleşecek olan Sarıkamış Harekâtı Anma Programına "Yüreğinizle" destek verebilirsiniz. Tüm Çanakkale halkı, 9 Ocak Cumartesi www.sogukislemez.com adresine davetlimizdir.

Şehitlerimizi saygı ve minnetle yad ediyoruz.