Görme Engelliler B2-B3 Futsal 2. Lig ikinci devre müsabakalarında 1915 Çanakkale Spor Kulübü Görme Engelliler Futsal Takımımız 1. Lige Yükseldi. 

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu 2019 faaliyet programında yer alan Görme Engelliler B2-B3 Futsal 2. Lig ikinci devre müsabakaları 21 - 28 Aralık 2019 tarihleri arasında Antalya Kemer'de gerçekleşti. 

İlk devresi 14 – 20 Ekim 2019 tarihleri arasında Bursa ilinde gerçekleşen Görme Engelliler Futsal Ligi’nde 8 takımın yer aldığı ligde, ilimizi temsil eden ilk ve tek takım 1915 Çanakkale Spor Kulübü Görme Engelliler Futsal Takımımız müsabakalar sonunda şampiyon olarak 1. Lige yükseldi.
1.Lige çıkan her iki kulüp başkanının kadın olması dikkatlerden kaçmadı. 1915 Çanakkale Spor Kulübü’nün Başkanı Nuray Işık Telli ve Ankara Aktif Gençler Spor Kulübünün başkanı Zeynep Melek Futsal’a kadının gücünü göstererek takımları 1. Lige çıkarmayı başardı.

Futsal 2 lig 1. Devre müsabakalarında 15 puan ile tamamlayan takımımız 2. Devre müsabakalarını 36 puan ile tamamladı. Akif Telli’nin Antrenörlüğünü yaptığı takımımız 2. Devre de namağlup şampiyon olarak, maçlarda şu sonuçları elde etti:
Çanakkale 3 - 2 Aksaray 
Çanakkale 3 - 1 Samsun 
Aktif Gençler 2 - 8 Çanakkale 
Çanakkale 6- 1 kayseri 
Çanakkale 7 - 1 Mevlana 
Boğaziçi 2 - 6 Çanakkale 
Çanakkale 7 - 5 Turged 
Sporcularımız LİG boyunca 
İsa Akten 22, Beycan Kaya 10, R. Gökhan Biçer 9, Berkay Ünal 4, Cüneyt Önder 4
Ersin Dağlı 4, Selçuk Kozak 4, Abdullah Taş 3, Sabri Pehlivan 2
Halim ŞAHİN 2 gol atarak tamamlamış, takımız sporcuları lig süresince 1 sarı kart görmüştür. 

Kulüp Başkanı Nuray Işık Telli bu kupayı tüm Çanakkale’ye armağan ediyoruz, bu süreçte bizlerden desteklerini esirgemeyen Sayın Çanakkale Valisi Orhan Tavlı’ya, Vali Yardımcısı Abdullah Köklü’ye Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp’e, Spor Şube Müdürü Sedat Bektaş’a, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammet Mermer ve Müdür Yardımcısı Harun Hazır’a desteklerinden dolayı teşekkür ederiz dedi.

28 Aralık 2019 Cumartesi Antalya Kemer Bahri Tanrıkulu Spor Salonu’nda düzenlenen ödül töreninde ligde yer alan ilk üç takıma kupa ve madalya verildi. 3. Olan takım 68 Aksaray GESK ‘e 3.lük kupası sporcularına Bronz madalya, 2. Olan Ankara Aktif Gençler GESK Takımına kupa, sporcularına gümüş Madalya, Şampiyon olan ekibimiz 1915 Çanakkale Spor Kulübüne Kupa, Sporcularımız İsa Akten, Beycan Kaya, R. Gökhan Biçer, Berkay Ünal, Cüneyt Önder, Ersin Dağlı, Selçuk Kozak, Abdullah Taş, Sabri Pehlivan, Halim Şahin Kaleciler, Alperen Bay, Mehmet Güler, Hakan Öztürk, Antrenörleri Akif Telli Ve Kulüp Başkanı Nuray Işık Telliye altın madalyaları takdim edildi. Takım Adına kupayı o gün doğum günü olması nedeni ile Sabri Pehlivan takım arkadaşları ile birlikte aldı.  Takımız 2020 yılında GESF Futsal 1. Ligde mücadele edecekler.

Sporcularımızı ve antrenörlerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.