2018 – 2023 Uyuşturucu ile Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı kapsamında antrenör ve sporcularımıza seminer düzenleniyor.

Bakanlar Kurulu kararı ile yayınlanarak yürürlüğe giren ‘2018 – 2023 Uyuşturucu ile Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı’ kapsamında ülkemizde bağımlılıkla mücadele seferberliği başlamıştır. Bizler de Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak; gençlerimizin, zararlı maddelerden korunmasına ve her çeşit bağımlılıkla mücadele etmesine önem veriyoruz. 

Çocuklarımızın madde kullanımına başlama nedenleri arasında merak, arkadaş çevresi, maddeyi karşılaşılan problemlere karşı baş etme yöntemi olarak görme, farklı görünme ve kendini kanıtlama isteği yer almaktadır. Ülkemizde son yıllarda ulaşımı en kolay zararlı madde olan sigaraya başlama yaşı ortaokul dönemine kadar düşmüştür. Bu vesile ile gençlerimize farkındalık kazandırmak ve sağlıklı bireyler olmalarına katkı sağlamak için eğitim seminerleri planladık diyen Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürü Doktorumuz Firuz Erdil, ilk olarak Sporcu Sağlığı seminerinde antrenörlerimize bağımlılığa yönelik bilgilendirme yapıldı. Ardından Güreş sporcularımıza ‘Sigara Bağımlılığı’ eğitimi verilip, sigaranın nasıl bağımlılığa dönüştüğü anlatıldı dedi.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu işbirliği ile Ayvacık, Biga, Gelibolu ilçeleri ve il merkezimizde sporcularımıza sunumlar gerçekleşti.

Bilgilendirme seminerlerimiz Kurum Tabipliği tarafından bütün branşlardaki sporcularımıza ulaşana kadar devam edecektir.