Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yıl dönümünde çok sayıda Çanakkalelinin katılımı ile Kordon boyunda yapılan tören ve akşamında Fener Alayı ile coşkuyla kutlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı okundu.

Vali Orhan Tavlı’nın günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmayla devam eden tören programında Ali Haydar Önder Anadolu Lisesi öğrencilerinden Yelda Akbaş “Vatan Destanı” adlı şiiri, Vahit Tuna Anadolu Lisesi öğrencilerinden Tuna Özen “Akdeniz’e Doğru” adlı şiiri okudu.
Çanakkale Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından halk oyunları gösterisinin sunulduğu törende, ayrıca Çanakkale Valiliği himayelerinde gerçekleştirilen ve Çanakkale Folklor Araştırma Derneği Gençlik ve Spor Kulübü ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Troya Halk Dansları Festivali kapsamında ilimize gelen Misafir ülkelerin Halk Oyunları ekipleri tarafından halk oyunları gösterisi sunuldu.

Vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği ve büyük bir coşkuyla kutladığı Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 96. yıldönümü töreni resmi geçitle son buldu.

Akşamında Boğaz ve Garnizon Komutanlığı Bandosu eşliğinde Fener Alayında ise İl Müdürümüz, Şube Müdürlerimiz, personelimiz, antrenörlerimiz ve sporcularımızla birlikte yerimizi aldık.

Demircioğlu Caddesi, İnönü Caddesi, Zübeyde Hanım Sokak ve Gazi Bulvarı Kayserili Ahmet Paşa Caddesi boyunca devam eden Fener Alayı,  Çağlar Kaynak Semt Sahasında son buldu.