18 Ağustos Pazar günü Biga Örtülüce, Elmalı, İdriskoru, Yolindi köylerine yapılan halı sahaların, düzenlenen programla toplu açılışı gerçekleşti.

Programa Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Ak Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Ak Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız, Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Aziz Sinan Alp, kurum müdürleri, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konuşmalarında Çanakkale’nin geçmişten bugüne göstermiş olduğu büyümeye vurgu yapan Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “Bugün çok kıymetli bir yatırımın açılışı için bir aradayız ama açılışın rakamı büyüklüğü bir yana şu çok önemli; 2002 yılında bundan 17 yıl önce tüm Çanakkale’de lisanslı sporcu sayısı 642. Şu 17 yılda futbol sahaları, voleybol, basketbol sahaları, teşvikler, projeler, çalışmalar ile her alanda adım attık. Alt yapımızı güçlendirdik. Öğretmenlerimizi buralara getirdik. Öğrencilerimizi teşvik ettik. 2019 yılı başı itibariyle şuan Çanakkale’mizde 33 bin 750 tane lisanslı sporcumuz var. 642 olan sayı 33 bin 750 olmuş.” dedi