19-23 Ağustos tarihleri arasında Anafartalar Spor Salonu’nda gerçekleşecek olan Troya Uluslararası Açık Satranç Turnuvası İl Müdürümüz Aziz Sinan Alp’in ilk hamlesiyle başladı.

Troya etkinlikleri kapsamında düzenlenen Uluslararası Açık Satranç Turnuvasının açılış seremonisi 19 Ağustos Pazartesi günü 16.30’da gerçekleşti. Turnuvada, ülkemizin 36 ilinden 315 sporcu, 10 farklı ülkeden de 20 sporcunun katıldığı toplamda 335 sporcu yarışacak.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra konuşmasını yapan Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Aziz Sinan Alp, “Troya Uluslararası Satranç Turnuvası 1993 yılında 36 sporcuyla başlayan ve ilimizde 27 yıldır geleneksel olarak devam etmektedir. Çanakkale'nin Şanlı kimliğine yakışacak şekilde, tarihi, kültürel ve milli değerlerimize sahip çıkarak, Bizler de Çanakkale’yi sadece Tarihinin, Tarımın ve Turizmin adresi değil gençliğin ve sporun da adresi yapmayı istiyoruz. Bu düşüncelerle ben tekrar şehitler diyarı Çanakkale’mize hoş geldiniz diyor sporcu, antrenör ve hakemlerimize başarılar diliyor saygılarımı sunuyorum” dedi. 

Ardından Türkiye Satranç Federasyonu Asbaşkanı Halil Hilmi Darı tüm sporcularımıza başarılar dileyerek, Troya Uluslararası Açık Satranç Turnuvası İl Müdürümüz Aziz Sinan Alp’in ilk hamlesiyle başladı.

Cuma gününe kadar sürecek turnuvada tüm sporcularımıza başarılar diliyoruz.