Cevatpaşa Ortaokulu Satranç Türkiye Şampiyonu

Karaman’da gerçekleştirilen 2019 Okul Sporları Satranç Türkiye Birinciliğinde ilimizi temsil eden Cevatpaşa Ortaokulu finalde Türkiye Şampiyonu oldu. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, Türkiye Satranç Federasyonu işbirliği ile organize edilen Okul Sporları Satranç Türkiye Birinciliği, 10 Haziran 2019 tarihinde Karaman’da gerçekleşti.

Turnuvaya, 100 okul takımı ve 511 öğrenci katılırken tüm sporcuların okullarını zirveye taşımak için kıyasıya mücadele ettikleri final yarışmasının ardından 13 Haziran 2019 tarihinde Karaman Belediyesi Lütfi Elvan Kongre Merkezi’nde yapılan ödül töreni ile sona erdi. 6 tur süren mücadele sonunda ilimizi temsil eden Cevatpaşa Ortaokulu Yıldız Kızlar kategorisinde Türkiye şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza attı.

İlimizi en iyi şekilde temsil eden antrenör Levent Gürel ve sporcular Nilsu Enç, Aşkın Beliz Can, Begüm Kırlı, Tuğçe İrem Çetingürbüz'ü tebrik ediyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyoruz. 

Aynı yarışta Çanakkale Fen Lisesi Genç Kızlar kategorisinde ilimizi temsil etti. Sergiledikleri mücadelelerden dolayı tebrik ediyoruz.