19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı, Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer KALKAN tarafından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapıldı.

Vali İlhami AKTAŞ ve eşi Songül AKTAŞ, CHP Çanakkale Milletvekili İsmet GÜNEŞHAN, İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan UZ, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa BİÇEN, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem ERKEK, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat ŞAHİN, Vali Yardımcısı Hakkı UZUN, İl Emniyet Müdürü Selim ARICI, İl Jandarma Komutanı J. Albay Sadi AKMAN, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yb. Ercan ORAN, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşların katılımı ile gençler tarafından Cumhuriyet Meydanından Çanakkale Valiliği önüne kadar “Bayrak Yürüyüşü” gerçekleştirildi.

Çağlar Kaynak Basketbol Sahasında devam eden 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı, Çanakkale Gençlik Merkezi Gönüllüsü Burak Emre TEKİN’in gençlik adına yaptığı konuşması ile başladı.Yapılan konuşmanın ardından gençler tarafından hazırlanan halk oyunları, karate, aerobik ve Jimnastik gösterileri izlendi.

İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı gösterisinin izlenmesinin ardından Vali İlhami AKTAŞ ve eşi Songül AKTAŞ, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa BİÇEN, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat ŞAHİN, Vali Yardımcısı Hakkı UZUN, İl Emniyet Müdürü Selim ARICI, İl Jandarma Komutanı J. Albay Sadi AKMAN, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yb. Ercan ORAN ve protokol üyeleri, kordon boyunca kamu kurum ve kuruluşların açtığı stant ve sergileri ziyaret ettiler. 

  19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinlikler kordonda gün boyu devam edecek.

  19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun!