Öğrencilerin, temel müzik ve enstrüman eğitimi ile sevilip takdir edilme ihtiyaçlarını karşılama, grup çalışması ve işbirliğinin önemini kavrayarak özgüven sahibi olmalarını amaç edinen “Müziğin Uzandığı Eller” Projesi’nin ilk etabı, Çanakkale Gençlik Merkezi Gençlik Liderleri ve gönüllü öğrencileriyle Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesi Müzik Kulübü ile Fotoğrafçılık Kulübü öğrencilerinin katılımıyla Akçapınar Ortaokulunda gerçekleştirildi.

Proje kapsamında öncelikle Gençlik Merkezleri Projesi olan “Genç Dönüşüm” ile toplanan kalem setleri öğrencilere dağıtılarak güzel bir başlangıç yapılması sağlandı. Ardından okulun tüm öğrencilerinin toplanmasıyla oynanan tanışma oyunlarıyla samimi bir ortam oluşturulmasıyla Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesi Müzik Kulübü öğrencilerinden oluşan müzik grubumuz konser verdi. Katılımcı öğrencilerimizin yoğun ilgisiyle gerçekleştirilen konserin ardından, projenin asli amaçlarından olan, toplamış olduğumuz evlerde eskimeye yüz tutmuş müzik aletlerini okulumuzdaki müzik öğretmenimize hediye ettik.

Günün sonunda “Her Alanda Gençlik Kazanacak” sloganıyla yola çıktığımız projede yer alan gerek katılımcı öğrencilerimizin gerekse gönüllülerimizin yüzlerindeki tebessümü gördüğümüzde  amacımıza ulaşmanın verdiği haklı gururu yaşadık.

Projemize olan değerli katkıları ve bizzat yanımızda yer almasıyla göstermiş oldukları destekleri sebebi ile Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesi Okul Müdürümüz Sayın Salim EKER’e, projemizin her aşamasında ayrı ayrı emeği olan değerli Müzik Öğretmenimiz İlker ÇIPLAK’a, Akçapınar Ortaokulu Müdürümüz Sayın Zafer ÖZDEMİR’e ve kıymetli öğretmen kadrosuna, başarılı müzik grubumuza ve Çanakkale Gençlik Merkezinin fedakar gönüllülerine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.