Zaferin 100. yıldönümü için kutlamalar Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla Çanakkale 18 Mart Stadı'nda düzenlenen törenle başladı. Törende, Çanakkale Sayın Valisi Ahmet Çınar, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Sayın Hasan Nihat Doğan ile Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan, "altın madalyayı" Türk bayrağına taktı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek ile CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun mesajları okundu. 
Törene, Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu ve eşi Sayın Sare Davutoğlu'nun yanı sıra Milli Savunma Bakanı Sayın İsmet Yılmaz, Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç ve bazı ülkelerin temsilcileri de katıldı. 

Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100.yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

“Çanakkale Deniz Zaferimiz, bir milletin yeniden aslına dönüşü, güce ve teknolojiye karşı zafer kazanan inancın, bir olmanın ve diri olmanın tarihteki karşılığıdır.

Cepheye evladını değil şehidini gönderen bir annelik duygusudur Çanakkale.
Kahramanlığın, azmin ve zaferin yeniden anlam kazandığı bir şiirdir Çanakkale;

Âsım’ın nesli diyordum ya…nesilmiş gerçek:
İşte çiğnetmedi nâmusunu, çiğnetmeyecek.
Şühedâ gövdesi, bir baksana, dağlar, taşlar…
O, rükû olmasa, dünyâda eğilmez başlar,

Adeta dünya üzerinden silinmek istenen bir milletin, vatanını ve bayrağını canı pahasına nasıl savunacağını göstermiş, aziz milletimiz adına tarihin yönünü değiştirmiş, başka milletlere de ibret alacakları bir destan olmuştur.

Çanakkale Ruhu 1915'te, nasıl bu aziz millete yeniden başlama birlikteliğini ve aşkını yaşattı ise, bugün de aynı ruh, bizlerin yüreğine Yeni Türkiye sevdasını işlemiştir.

Bizler, şehitlerimizin fedakârlıklarıyla kazanılan ve emanetçisi olduğumuz bu vatan topraklarını, kendi kültür ve medeniyetinin meşalesiyle geleceğini gören ve tasavvur eden bir gençliğe devredeceğiz.

Şehitlerimizin bu mukaddes destanını asla yere düşürmedik ve düşürmeyeceğiz İnşallah.

Bu duygularla, 18 Mart Şehitler Günü’nde, bu mukaddes toprakları bize emanet eden,
başta; "ben size taarruz emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum" diyen Gazi Mustafa Kemal olmak üzere şehitlik mertebesine duyulan hasretle, duydukları emri tereddüt etmeden yerine getiren aziz şühedamızı rahmetle ve şükranla anıyorum.

Çanakkale Destanımızın 100. Yılı, aziz milletimize kutlu ve mübarek olsun.”