Çanakkale’de kısa süre önce kurulan Çanakkale Gençlik Ve Spor Kulübü Kadın Futbol Yıldız Kızlar Takımımız Bölge Grup birincisi oldu.

19-22 Ocak 2020 tarihleri arasında Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde gerçekleştirilen TFF Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası 1. Turunda Çanakkale’mizi temsil eden Kızlarımız, Çerkezköy 1923 G.S.K. ve Kırklar Yıldızı G.S.K. kulüplerinin turnuvadan çekilmesi ile 20 Ocak 2020 tarihinde, daha önce 3 kez bu turnuvaya katılmış Tekirdağ G.H.S.K. ile Grup Birinciliği müsabakasında karşı karşıya geldi. Maça iyi başlayan, İyi bir oyun ve mücadele sergileyen kızlarımız Buse(2) ve Ela’nın ilk yarıda attığı goller ile sahadan 3-0 gibi net bir skorla ayrıldılar. Bu galibiyet ile grubunu 1. sırada tamamlayan Kızlarımız Türkiye Şampiyonası’nda 2. Tur’a gitme hakkı elde ettiler.

Antrenör Gökhan Alkan; “Çok yeni bir oluşumuz ve kızlarımız ilk defa böylesine bir organizasyonun içinde yer alıyorlar. Maç öncesi hepsi çok heyecanlıydı ancak maça çıktıklarında ise birer profesyonel gibi kendilerine yakışır bir şekilde futbollarını oynadılar ve rakiplerini yendiler. Sahadaki mücadeleleri ve güzel bir oyun sergilediklerinden dolayı hepsini tebrik ediyorum. İnşallah daha güzel sonuçlar alıp Kadın Futbolunda Çanakkalelimizin ismini de duyurmak istiyoruz diyerek ardından bizlere inanan, güvenen ve desteklerini esirgemeyen AK Parti Çanakkale Milletvekilimiz ve Kızlarımızın Ablası Sn. Jülide İskenderoğlu’na, Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sn. Aziz Sinan Alp’e, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürümüz Sedat Bektaş’a, ASKF Çanakkale Genel Başkanı Dr. Firuz Erdil’e ve Kulüp Başkanımız Alper Doğmaz’a her daim yanımızda oldukları için çok teşekkür ediyoruz” dedi. 

Gençlik Ve Spor Kulübü Kadın Futbol takımı Antrenörünü ve Sporcu Kızlarımızı tebrik ediyor, Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası 2. Tur müsabakalarında kendilerine başarılar diliyoruz.