Bu yıl 07-13 Ekim 2019 tarihleri arasında düzenlenecek olan ‘‘Amatör Spor Haftası’’ etkinlikleri Yürüyüş ve Açılış Töreni ile başladı.

Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Çanakkale Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun ortaklaşa düzenlendiği, Çanakkale'de Amatör Spor ruhunun canlanması, yeni sporcular kazanarak sportif, sosyal etkinliklerin dolu dolu yaşanacağı ve vatandaşlarımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi amacı ile kutlanacak olan Amatör Spor Haftası yürüyüşü 7 Ekim 2019 Pazartesi günü Golf Çay Bahçesi önünden başladı.

Kordonda gerçekleşen yürüyüşe ve Çağlar Kaynak Basketbol Sahası’nda ki açılış törenine, Çanakkale Vali Yardımcısı Ali Muhiddin Varol, Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Aziz Sinan Alp, Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Çanakkale Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Dr. Firuz Erdil, Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Yurdabak, Belediye Meclis Üyesi Özden Çetin, Milli Eğitim Şube Müdürü Bünyamin Uruç, İl Özel İdaresi Yazı İşleri Müdürü Cabir Kaşdemir, Futbol İl Temsilcisi Hayrettin Acar, Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürlerimiz Sedat Bektaş, Zeki Kılıç, Cüneyt Aksu, İsmail Hakkı Şenel, Hayri Şahin, Celal Bursa ile Mehtap Gümüş, protokol üyeleri, sporcular, antrenörler ve veliler yer aldı. 

Yürüyüşün ardından Çağlar Kaynak Basketbol sahasında düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmaların ardından program İl Müdürlüğümüz antrenörleri eşliğinde Judo, Cimnastik, Muay Thai ve Güreş gösterileri ile son buldu.