İtalya'da yapılan 22 Yaş Altı Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'nda Genç Milli Takımımız, finalde İngiltere'yi 53 - 38 mağlup ederek şampiyon oldu. Genç Milli Takımımız, Avrupa Şampiyonası'nda tüm rakiplerini yenme başarısı göstererek namağlup olarak şampiyonluğa ulaştı. 
Gençlik ve Spor Bakanı Sn. Akif Çağatay Kılıç, 22 Yaş Altı Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'nda şampiyon olan Genç Milli Takımı için tebrik mesajı yayımladı.
Bakanımız Sn.Akif Çağatay Kılıç, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi;
"İtalya'nın Udine kentinde düzenlenen 22 Yaş Altı Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Genç Milli Takımımızı kutluyorum. Namağlup Avrupa Şampiyonu olarak bizlere uluslararası arenada büyük mutluluk yaşatan 22 Yaş Altı Tekerlekli Sandalye Basketbol Genç Milli Takımımız ile gurur duyuyoruz. Elde edilen tarihi başarıda emeği geçenleri kutluyor, ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum".
Ayrıca Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Tekerlekli Sandalye Basketbol ve Milli Takım Antrenörümüz Caner CESUR maçtan sonra yaptığı açıklamada "Mükemmel bir duygu. Allah herkese bu duyguyu yaşamayı nasip etsin. 
Zor ve sıkışık bir süreçte, bir önceki jenerasyondan yalnızca iki oyuncunun kalması dolayısıyla yeni bir ekip kurulması bizleri geleceğe yönelik takım oluşturmaya teşvik etti. Bu yeni ekip, ilk turnuvasında Avrupanın en tepesine çıktı. Gençlerimizin bir çoğu 2-3 turnuva daha birlikte oynayacaklar. Altın jenerasyon kendini altın ile ispat etmiş oldu. Hem de hiç şansımız tutmayan İngilizleri, ilk yarıda 5 sayı mağlupken, ikinci devre de 15 sayı farkla mağlup ederek. Bundan böyle nice zaferlerin peşinden koşulacağı aşikar. Bu çocukları yetiştiren, onlara güvenip tecrübe kazanmasını sağlayan tüm antrenör ve kulüplere sonsuz teşekkürler. 
Gençlere her daim şans verin, güvenin.
Avrupa Şampiyonluğumuz, öncelikle Tekerlekli Sandalye Basketboluna gönül/emek vermiş insanlara daha sonra tüm Ülkemize armağan olsun.
Hedef, 2017 U23 Toronto Dünya Şampiyonası..." dedi.
Ülkemizi gururlandıran Milli Takım Antrenörümüz Caner CESUR ve Milli Sporcumuz Dilara Barın GİRGİN başta olmak üzere tüm Milli Takımımızı tebrik eder, Haziran ayında Toronto'da gerçekleştirilecek 23 Yaş Altı Dünya Şampiyonası'nda başarılar dileriz.