Çanakkale Karate İl Temsilciliği faaliyet programında yer alan Gallipoli Uluslararası Turkish Open Karate Şampiyonası 22-23 Temmuz 2016  tarihlerinde İlimizde yapıldı. Açılış seremonisi 23 Temmuz 2016 Cumartesi günü saat 15:00’da Saygı Duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın söylenmesi ile başladı. Açılışa Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürümüz Sayın Nüammer USLU, Spor Şube Müdürümüz Sayın Sedat BEKTAŞ, Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Sayın Esat DELİHASAN,  Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Cesur KILIÇ ve Türkiye Karate Federasyonu Genel Koordinatörü Sayın Ercüment TAŞDEMİR katıldı. Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürümüz Nüammer USLU ve Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat DELİHASAN’ın açılış konuşmalarının ardından müsabakalara devam edildi. Şampiyonaya 1200 Sporcu, 84 Külüp ve 14 ülke katıldı. Şampiyonanın ilk gününde 7-13 yaş arası sporcular yarıştılar. Sabah saat 09:00 da başlayan  müsabakalar miniklerin çekişmeli maçlarıyla akşam saat 21:00 a kadar sürdü. İkinci gününde Ümit Genç Büyükler Ve Veteranlar mücadele etti. 

Takım maçlarınında yapıldığı müsabakalarda Türk sporcular ve Endenozyalı sporcular birincilik ve ikincilik kürsüsüne çıktılar. İlimiz adına yarışmalara katılan sporcular toplamda 25 madalya alarak başarılı bir organizyonu geride bıraktılar. Daha önce birçok Uluslararası alanda şampiyon olan minik Yıldıray UĞURAL 20 kg da şampiyon oldu. Takım halinde 10-11 yaş grubunda ilimiz Uğur Gençlik Spor Kulübü takım halinde bronz madalya kazandı. İlimiz adına yarışan spor kulüplerimiz Uğur Gençlik Spor Kulübü,  Çanakkale Geçilmez Spor Kulübü ve Biga Belediye Karate Okulu sporcuları üstün performans göstererek genel klasmanda üçüncü oldular. 
Derece elde eden ülkeler, sporcular ve külüplere ödüllerini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz  Nüammer USLU, Spor Şube Müdürümüz Sedat BEKTAŞ, Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat DELİHASAN ve Çanakkale Karate İl Temsilcisi Süleyman ORHAN tarafından verildi.

Dereceye giren ülkeler, kulüpler ve sporcuları tebrik eder başarılarının devamını dileriz.