Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı dolayısıyla Türkiye Görme Engelliler spor Federasyonu Goalball Bayanlar ve Erkekler 1. Lig devre müsabakaları Çanakkale’de başladı. Çanakkale Onsekiz Mart Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen seremoni ile başlayan müsabakalara . İstanbul, Ankara, Manisa, Konya ve Kahramanmaraş’tan  8 bayan ve 8 erkek olmak üzere toplam 16 takım katıldı. Açılış törenine Çanakkale Belediye Başkan Vekili Bilge ŞİMŞEK, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah ÇETİN, Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Sedat BEKTAŞ, ASKF Başkanı Dr. Firuz ERDİL, Çanakkale Halk Sağlığı Müdürü Dr. Burhan KÜTÜK, Görme Engelliler İl Temsilcisi Akif TELLİ, seyirciler ve 1. Lig’de yer alan takımların oyuncuları iştirak etti. 
Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah ÇETİN, “Bilindiği üzere Goalball bizim görme engellilere özgü tek spor branşı olup, parametrik bir branştır ve dünyada da tüm ülkelerin önem verdiği branşlardan birisidir. Son yıllarda Goalball branşı özellikle hem dünyada hem de Türkiye’de yaygınlaşmaya başladı. Malatya’da yapılan yükselme ligine 37 takımın katıldığı göz önünde bulundurulduğunda Goalball Ligi’nin ülkemizde nereye geldiği ortaya çıkmıştır” dedi.
Yapılan konuşmanın ardından müsabakalar protokol yetkililerinin temsili atışıyla başladı.
Goalbal 1.lig 1.devre müsabakaları, Çanakkale Anadolu Lisesi ve 18 Mart Spor Salonu'nda 09 Kasım 2015 Cuma gününe kadar devam edecek olup, müsabakalar ücretsizdir.