Dünyanın en önemli tematik parkurlarından biri olan tarihi Gelibolu Yarımadası'nın eşsiz atmosferinde, sporcunun destekçisi Turkcell ile muhteşem bir maraton deneyimi yaşamak için siz de hemen yerinizi alın.

Detaylı bilgi için tıklayınız...
Kayıt olmak için tıklayınız...

Dikkat:
"Maraton" kelimesi; 42,195 km koşusunun diğer adıdır.

1) Yarış Tarihi ve Saati:
42,195 km koşusu; 01 Ekim 2017 Pazar günü saat 09.30'da başlayacaktır.

2) Zaman Sınırı:
Maraton koşucuları için zaman sınırı 6,5 saattir. Bu süreden sonra tüm parkur trafiğe açılır, halen parkurda bulunan koşucular kaldırımdan koşmaya devam edebilirler.
Dikkat: Parkur üzerindeki noktalar kademeli olarak trafiğe açılacaktır. Zaman sınırı olan 6,5 saat sonra yarışı tamamlayan koşucular, sertifika ve madalyalarını almak için daha sonra başvurabilirler.

3) Çip Noktalarının Trafiğe Açılma Saatleri:
Maraton,Yarı Maraton,10K ve Halk koşusunun koşulacağı Gelibolu Yarımadası Güney bölgesi/cephesi saat 06:00 ile 17:00 saatleri aralığında trafiğe kapalı olacaktır.

4) Parkur:
Başlangıç ve Bitiş Noktaları: Morto Koyundaki start noktası - Fransız Anıtı - Maraton 1. dönüş - Skew Bridge İngiliz mezarlığı - Redoubt İngiliz mezarlığı - Alçıtepe Köyü - Eceabat İstikanmeti - Maraton 2. Dönüş - Alçı tepe köyü -  Twelve Tree copse İngiliz ve Yenizellanda mezarlığı - Pink Farm İngiliz Mezarlığı - ikiz koyu (X Beach) - Lancashire Landing İngiliz mezarlığı - Yahya Çavuş dönüşü - Seddülbahir Köyü- Maraton 2. Tur başlangıcı - Skew Bridge İngiliz mezarlığı - Redoubt İngiliz mezarlığı - Alçıtepe Köyü - Eceabat İstikameti - Maraton Dönüşü - Alçı tepe köyü -  Twelve Tree copse İngiliz ve Yenizellanda mezarlığı - Pink Farm İngiliz Mezarlığı - ikiz koyu (X Beach) - Lancashire Landing İngiliz mezarlığı - Yahya Çavuş dönüşü - Seddülbahir Köyü - Fransız Anıtı - Morto Koyu - Finish

5) Güzergah Tanıtımı:
Maraton Gelibolu çıkartmalarında müttefiklerin çıkartma yaptıkları  bölgeler olan Helles ve Morto  bölgelerinden geçmektedir. Parkur Morto Koyu bölgesindeki Başlangıç çizgisinden başlayarak Morto koyu boyunca Fransız anıtının altından devam eder,1. yol kavşağını gectikten sonra Maratonun 1. dönüşü olan 2. yol kavşaktan sağa dönülür,sağ tarafınızda kalacak olan Skew Bridge İngiliz mezarlığı gecilir,daha sonra sol tarafınızda kalacak olan Redoubt ingiliz mezarlığı gecilir,Alçıtepe köyünün etrafından dönülerek Maratonun 2.dönüş noktasından geriye köy istikametine dönülür,Alçıtepe Köyünün içinden geçirilerek güneye doğru Maraton devam eder,Twelve Tree Copse İngiliz mezarlığı ve Pink Farm İngiliz mezarlığı geçilerek ikiz koyuna ulaşılır,Lanchashire Landing İngiliz mezarlığı geçilerek Yahya Çavuş Maraton dönüşüne ulaşılır,Seddülbahir köyü içerisinden geçildikten sonraki kavşakla birlikte Maratonun 2. turu başlar,ilk koşulan parkur tekrar koşulur ve son olarak Seddülbahir köyünden geçilip Morto koyundan devam edilip finish de yarış bitirilir. 

6) MARATON PARKURU SU & SÜNGER İSTASYONLARI

2,5. km Süngre ve Su İstasyonu 1. Kavşak / 1. Dönüş noktası (Seddülbahir Alçıtepe dönüş kavşağı)
5. Km Sünger İstas. / Çitlik Restoran
5. km Su istasyonu / Redoubt ingiliz mezarlığı
7,5. km sünger istasyonu / Bakı terası kavşağı
7,5. km Su istasyonu / Alçıtepe çıkışı,Eceabat yol ayrımı kavşağı
10. km Su ve Sünger İstasyonu / Twelve tree copse mezarlığı
12,5. km Su istasyonu / Pink farm mezarlığı
15. km Sünger istasyonu / ikiz koyu
15.km Su istasyonu / Lancashire landing mezarlığı
17,5. km Su istasyonu / Yahya Çavuş dönüşü
17.5. km Sünger istasyonu / Doughty Wylie mezarlığı
20. km Su istasyonu / Seddülbahir köyü çıkışı köprüsü
20. km Sünger iatasyonu / Seddülbahir köyü çıkışı mezarlık
* Bu km den sonra tura devam edileceğinden katlamalı olarak her 2.5 ve 5 km de bir Su ve Sünger istasyonları atletlerimizi karşılayacaktır.

Beslenme İstasyonlarında (Su İstasyonları): Su, çikolata, meyve ve sporcuların Maraton Fuarı'nda teslim ettiği özel içecekler bulunur.
Sünger İstasyonlarında: Su ve sünger bulunur.
İlk Yardım: Parkur boyunca yeterli sayıda ambülans görev yapacak olup varış alanında çadır hastane kurulacaktır.