Çanakkale Zaferi’nde destanlaşan ve tarihe sığmayan kahramanlıklarıyla anılan 57. Piyade Alayı Şehitleri için her yıl olduğu gibi bu senede 25 Nisan’da Vefa Yürüyüşü düzenlenecek.Yürüyüşü Gençlik ve Spor Bakanımız Sn. Akif Çağatay KILIÇ başlatacak.

On binlerce genç Çanakkale’de yürüyecek

Türkiye’nin dört bir yanından yola çıkarak, atalarının izinden giden gençler Çanakkale’de buluşacak ve birçok etkinliğe dahil olup ardından da Vefa Yürüyüşü’nü gerçekleştirecek.

24 Nisan’da bulundukları kentlerden Çanakkale’ye gidecek olan 25 bin gence, yolculuk ve program boyunca gençlik liderleri ve görevli öğretmenler eşlik edecek.
Çanakkale Savaşı sırasında henüz mezun olmadan cepheye giden ve tamamına yakını şehit düşen Erzurum Lisesi, Kayseri Lisesi, İzmir Lisesi ve Galatasaray Lisesi’nden de 40’ar öğrenci programa katılacak.

4 bini Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda kalan öğrenciler, Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri tarafından belirlenen 7 bin üniversite ve lise öğrencisi de programa dahil edilecek. Osmanlı tebaası ülkelerden gelecek gençler ve bu ülkelerin Türkiye’de eğitim alan gençleri olmak üzere 12 bin genç, Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinesinde programa katılacak.

Aynı zamanda İzcilik Federasyonu, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve askeri okullardan da katılacak olan 13 bin genç ile toplam 25 bin genç bir araya gelecek.
Kur’an-ı Kerim tevhidi ile saat 02.00’de başlayacak programda Mehmet Akif ERSOY’un şiirleri okunacak, tiyatro gösterilerine  yer verilecek, ilahi ve ezgiler dinletilecek. Katılımcı gençler, Gençlik ve Spor Bakanımız Sn. Akif Çağatay KILIÇ’ın başlatacağı Vefa Yürüyüşü Mehter Marşı eşliğinde devam edecek.

Conkbayırı’nda son bulacak yürüyüşün güzergahı boyunca savaşı anlatan ve Mehmetçik tarafından canlandırılacak gösteriler düzenlenecek.
Conkbayırı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Program, protokol konuşmaları, temsili alay sancağı devir ve tesliminin ardından bando ekibinin çalacağı marşlarla son bulacak.

Ayrıca Avusturalya Anıtı’nda, 57. Alay Şehitliği ve Yeni Zelanda Anıtı’nda da törenler düzenlenecek.