19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı, Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama mesajının okunması ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer KALKAN tarafından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapıldı.

Vali İlhami AKTAŞ, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan ECEVİT, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat ŞAHİN, Vali Yardımcısı Hakkı UZUN, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan MUTLUAY, İl Emniyet Müdürü Celal TAŞCİ, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Sadi AKMAN, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yb. Ercan ORAN, protokol üyeleri, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşların katılımı ile gençler tarafından Cumhuriyet Meydanından Çanakkale Valiliği önüne kadar “Gençlik Yürüyüşü” gerçekleştirildi.

Çanakkale Gençlik Merkezi Gönüllüleri Gülnur KÖYLÜCE ve Melih AYDIN’ın gençlik adına yaptıkları konuşmanın ardından Aerobik Cimnastik İl Birinciliği yarışmasında dereceye giren sporcularımıza ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün “Gençliğin Hayalindeki Türkiye” liseler arası kompozisyon yarışmasında dereceye giren okullarımıza ödül ve başarı belgeleri Vali İlhami AKTAŞ tarafından verildi.

Ödül töreni sonrasında Gençler tarafından hazırlanan halk oyunları, güreş ve aerobik cimnastik gösterilerini izleyen Vali İlhami AKTAŞ, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer KALKAN ve beraberindeki heyet kordondaki kamu kurumlarının açtığı stantlar ile birlikte “Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi”, “Yetenek Taraması” ve “Spor Dalı İl Temsilcilikleri” stantlarını da ziyaret ettiler.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinlikler kordonda gün boyu devam edecek.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'mız kutlu olsun.