Çanakkale’de bir ilk olarak kurulan ve “Güçlü Kızlar ile Geleceğe” sloganı ile yola çıkan Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Futbol Takımımız, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe kayıtsız kalmayarak, bütün yaş kategorilerinin de katıldığı güzel bir etkinlik ile kadınlarımıza verdiği değeri Sporcu Kızları ile göz önüne çıkardı. 

8 Mart 2020 Pazar günü Çanakkale 18 Mart Stadyumu’nda gerçekleştirilen etkinlikte sahaya ilk baş Çanakkale Gençlik ve Spor Kulübü Minik Kızlarımız ile Bayramiçspor Minik Kızları çıktılar. Sonrasında ise, Çanakkale Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Futbol A Takımımız ve Yıldız Kızlar Karması ile Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Karmasından oluşan takımlar mücadele etti. Karşılıklı atılan gollerin ardından müsabakanın kazananı yine Kadınlarımız ve Kızlarımız oldu.

Aynı zamanda her zaman kızlarımızın yanında varlığını hissettiren ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kızlarımızı yalnız bırakmayan Ak Parti Çanakkale Milletvekilimiz Sn. Jülide İskenderoğlu da bu anlamlı günde kızlarımıza ziyaret gerçekleştirerek, “Çanakkale ilk kez kurulan ve Kadın Liglerinde Çanakkale’mizi temsil eden tek takım olan Kadın Futbol Takımı Sporcu Kızlarımız ile bu anlamlı ve özel günde beraber olmak benim içinde çok büyük mutluluk verici. Sizin gibi değerli kızlarımız olduğu sürece kadınlarımızı hep daha iyiye ve daha güzele taşıyacağımıza inanıyorum. Bugün sizin gününüz kızlar hepinizi çok seviyorum ve önünüzdeki Türkiye Şampiyonası 2. Turunda hepinize başarılar diliyorum. Ben her zaman sizlerin yanındayım ve sizlerin başarılı olacağı konusunda da güvenim sonsuz.” diyerek kızlarımıza duyduğu güveni ve mutluluğu dile getirdi. 

Karşılaşmaları tribünden çok sayıda Kadın ve Kız taraftarlarımız seyrederken, stada gelen misafirlerin oldukça da keyif aldıkları gözlerden kaçmadı.