13 Ekim – 19 Ekim 2014 tarihleri arasında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ile Çanakkale Amatör Spor Kulüpleri Federasyonumuzun hazırladığı program doğrultusunda “Amatör Spor Haftası” coşkuyla kutlandı.
Amatör Spor Haftası yürüyüş kortejiyle başlayan kutlamalar, Çağlar Kaynak semt sahasında yapılan etkinliklerle devam etti. Protokolde Gençlik ve Spor Bakanlığı temsilcisi Tevfik KÖK, Vali Yardımcısı Mustafa TÜYSÜZOĞLU, Bld. Başkan Vekili Ali SÜRÜCÜ, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Turan KÜTÜK,Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer USLU, Türkiye Amatör Şube Kulüpleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Firuz ERDİL, Spor Şube Müdürü Sedat BEKTAŞ olmak üzere antrenörler, sporcular ve sporseverlerin  bulunduğu büyük bir kalabalık eşliğinde gerçekleşti. Çeşitli gösteriler , ödül töreni ve spor malzemesi dağıtımı ile şenlik havasında geçen Amatör Spor Haftası kutlamaları büyük beğeni topladı.
Amatör Spor Haftası ile ilgili yaptığı konuşmada İl Müdürümüz Nüammer USLU; Türkiye'de sporun önemini vurgulayarak, Bakanlığımız tarafından yürütülen faaliyet ve projelerden bahsetti. Hedefimiz, geleceğin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutarak spora yönlendirmek, daha fazla kişiye ulaşarak gizli yetenekleri keşfetmek, onları Türk sporuna kazandırmaktır diyen USLU, Amatör Spor Haftası İl Merkezi ve ilçelerimizde çeşitli spor aktiviteleri ile kutlanmakta olup kutlamalara maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen kurum ve kuruluşlara şükranlarımı sunar, tüm amatör spor camiasının Amatör Spor Haftasını kutlarım diyerek sözlerine son verdi.