Dünya Barışı'na dikkat çekmek için Şubat ayında Portekiz'de başlayan ve 50 Avrupa ülkesini tamamladıktan sonra Ekim ayında Sırbistan'da sonlanacak barış koşusu kapsamında 14 sporcu, perşembe günü Türkiye'ye Edirne'den giriş yaptı. Sporcular bugün de Eceabat İlçesi'nden feribot ile geçerek Çanakkale'ye geldiler. Sporcuları, Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer USLU, Belediye Başkan Vekili Dr. Celal Karakaş, Çanakkale 2015 Koordinasyon Merkezi Genel Sekreteri Mahmut Akkuş ile birlikte ilimiz sporcuları karanfillerle karşıladı. Dünya Barış Koşusu ekibi temsilcisi Avusturyalı Dipavajan Renner elindeki meşaleyi burada Vali Yardımcısı Dağ'a teslim etti. Barış koşucuları daha sonra kendine eşlik eden Çanakkaleliler ile birlikte Kayserili Ahmet Paşa Caddesi ve Özgürlük Caddesi güzergahını izleyerek Özgürlük Parkı'na yürüdü.

Dünya Barış Koşusu ekibi temsilcisi Avusturyalı Renner, burada bir konuşma yaptı. Çanakkale'yi bir barış kenti olarak bildiklerini belirten Renner, "Feribottan indiğimizde bütün Avrupa ülkelerini burada bağladığımızı düşündük. Dünyayı oluşturan aslında bizleriz. Gönlümüzde taşıdığımız da dünyaya sunduğumuzdur. Dünya da bizim ona verdiğimizi yansıtır. İnsanlar olarak çok güçlüyüz. Çünkü yaşadığımız yeri biz yaratıyoruz. Özellikle konu barış olunca. Bu koşu 27 yıl önce Sri Chinmoy adlı beyefendi tarafından başlatıldı. Kendisi çok önemli bir mesaj sunmuş. 'Aslında barış. Savaşın yokluğu değildir. Barış, çok daha fazladır. Barış, sevgi, saygı ve bütünlüktür' Barış dolu bir dünyada yaşamak istiyorsak eğer, önce kendimiz barış dolu olmalıyız" dedi.

Vali Yardımcı Bekir Sıtkı Dağ, "Barış söz konusu olduğu zaman her şey durur, sadece duygular koşar. Biz de bu meşaleyi bu duygularla aldık ve koşan arkadaşlara da barış yolunda güç ve kuvvet diliyoruz. Ümit ediyorum ki, yola çıkış amaçları bütün dünya tarafından anlaşılır ve kabullenilir. Biz kabullendik darısı onlara" diye konuştu.

Hep bir ağızdan 'Peace Run' adlı şarkıyı seslendiren koşucuların, Özgürlük Parkı'ndaki alana temsili olarak 'Barış Ağacı' dikmesiyle etkinlik son buldu. Koşunun Türkiye ayağının 23 Eylül'de Kuşadası'nda tamamlanacak.