02-09 Ağustos tarihleri arsında Miller Oto A.Ş sponsorluğunda gerçekleştirilen 2014 Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası’nın açılış töreni 24 ilden 84 sporcunun katılımı ile Çanakkale Sanayi ve Ticaret Kongre ve Fuar Merkezi’nde yapıldı.
T
örene, Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu, İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, Miller Oto Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Can Mildon, Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Kıvanç Güngör, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Dr. Olgun Kulaç, Eğitim Kurulu Başkanı Aşkın Taşan katıldı. Miller Oto Ticaret ve Sanayi A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Can Mildon konuşmasında kurum olarak satranç sporunun desteklemeyi kararlaştırmalarında, satrancın çocukların ve gençlerin zihinsel gelişimlerine önemli katkıda bulunmasının etkili olduğunu belirtti. 
TSF Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Kıvanç Güngör konuşmasında,  şampiyonaya katılan sporculara ve Norveç'te gerçekleşen Dünya Satranç Olimpiyatı'nda Türkiye’yi temsil eden sporculara başarı dileklerini ileterek, Çanakkale’de gerçekleşen Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası sonucunda dereceye giren genç sporcular, bu yıl Hindistan’da yapılacak olan Dünya Gençler Satranç Şampiyonası’nda Milli Takım olarak Türkiye’yi temsil edeceklerini belirtti. 2 Ağustosta başlayan 2014 Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası 9 Ağustos'ta tamamlanacak.