29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Cumhuriyet Kupası Futbol Turnuvası Eceabat Stadyumu’nda gerçekleşti.

Türkiye Gençlik Vakfı, TR Cup ve İl Müdürlüğümüzün organizasyonuyla gerçekleşen turnuvaya 9-10-11 yaş kategorisinde 32 takım ve 600 sporcunun katılımıyla ülkemizden ve yurt dışından birçok takım katıldı. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Başakşehir, Bursaspor, Altınordu gibi önemli alt yapıların yanı sıra Bulgaristan'dan Lokomotif Plovdiv, PFC Beroe, 1924 Arda Fc, Kırgızistan'dan akademi takımları katılım sağladı.

9 yaş grubunda Bulgaristan Süper Lig temsilcisi PFC Beroe U9 takımı şampiyon olurken, 10 ve 11 yaş gruplarında Altınordu takımları kupaya ulaştı.
Birbirinden çekişmeli müsabakalara ev sahipliği yapan turnuvada birçok minik yetenek hünerlerini sergiledi.

Turnuva organizasyonunu yöneten TR Cup ekibi; yeni Çağlar Söyüncü ve Cengiz Ünder'ler yetiştirmek istiyorsak, alt yapılarımıza gereken desteğin sağlanması gerektiğini ve yarışma sporcuların müsabaka sayılarını arttırarak gençlerin maç tecrübelerini ve bireysel seviyelerini yukarı çekmenin çok önemli bir kriter olduğunu dile getirerek başta Gençlik ve Spor bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Çanakkale Milletvekilimiz Bülent Turan olmak üzere Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Aziz Sinan Alp'e, Türkiye Gençlik Vakfı Çanakkale İl Başkanı Dr.İsmail Demir'e desteklerinden dolayı teşekkür ederken, ülke sporumuz ve gençliğimiz için bu tip turnuva organizasyonlarının ülke genelinde yayılmasının çok önemli olduğunu vurguladılar.

Türkiye Gençlik Vakfı Çanakkale İl Başkanı Dr.İsmail Demir; Hep birlikte çok önemli ve anlamlı bir şenlik gerçekleştirdik. Bu bağlamda başta Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na, Türk sporuna ve Türk gençliğine katkılarından ve desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. 

Birçok yerli ve yabancı sporcuyu bir araya getirerek bir şenlik havasında kaynaşmalarına vesile olan bu turnuva aynı zamanda genç nesilin, atalarının mücadele ettiği toprakları tanımasına, milli duyguları yaşamasına vesile oldu.

Tüm sporcularımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.