Milli Mücadelemizin 100. Yıl Dönümü kutlama programı kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Aziz Sinan Alp tarafından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapıldı.          

Valimiz Sn. Orhan TAVLI ve eşi Sn. Ayşe TAVLI, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İSKENDEROĞLU, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, AK Parti İl Başkanı Gültekin YILDIZ, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Aziz Sinan Alp, protokol üyeleri ve vatandaşların katılımı ile gençler tarafından Cumhuriyet Meydanından Çanakkale Valiliği önüne kadar Bayrak yürüyüşü gerçekleştirildi.  

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı Kordonda devam etti.

Çanakkale Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü ekibinin gösterisinin sunulduğu kutlama programında, Gençler Arası Türk Müziği Yarışmasında birinci olan Ali Çelik’e Valimiz Sn. Orhan TAVLI tarafından, Gençlerden Ecdada Mektup 1919 yarışmasında birinci olan İclal Yılmaz’a AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İSKENDEROĞLU tarafından ve Gençler Arası Şiir Okuma Yarışmasında ikinci olan Erva Kıran’a Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça tarafından başarı plaketleri verildi.

Gazi Ortaokulu Mehteran takımının gösterisinin ardından, protokol üyeleri tarafından Mobil Gençlik merkezinin açılışı gerçekleştirildi. Mobil Gençlik merkezinin açılışı sonrası ise protokol üyeleri Kamu Kurum ve kuruluşların açtığı stant ve sergileri ziyaret ettiler.  Valimiz Sn. Orhan Tavlı ile Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Aziz Sinan Alp spor dallarının il temsilcilikleri ve spor kulüplerinin gösteri yaptığı alanlarda gençlerle bir araya gelerek bayramlarını kutladı. Daha sonra  Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü önünde açılan 19 Mayıs sergisini de ziyaret ettiler.                                

Milli Mücadelemizin 100. Yıl Dönümü kutlama programı kapsamında kordonda gün boyu etkinlikler devam etti.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 100. yıldönümü coşkusunu yaşayan binlerce vatandaşımız büyük Coşkuyla Boğaz ve Garnizon Komutanlığı’nın Bandosunun konserinin ardından GESTAŞ’ın hazırlamış olduğu havai fişek gösterisini izlediler.