Boğaz ve Garnizon Komutanlığı Bandosu eşliğinde Çanakkale Valiliği İl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün dağıttığı bayraklarla binlerce vatandaşımız Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümünü tek yürek şeklinde kutladılar.      
Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça,  Vali Yardımcısı Ali Candan,  Vali Yardımcısı Vekili Tahir Şahin,  Vali Yardımcısı Vekili Turan Yılmaz, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Gültekin  Yıldız, Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Aziz Sinan Alp,  bütün kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile binlerce vatandaşımızın katıldığı Fener Alayında, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Halk Eğitim Müdürlüğü koordinasyonuyla Çanakkale Savaşlarında giyilen  askeri ve yöresel kıyafetlerle  katılım sağlayan öğrenciler büyük ilgi topladı.            
Çanakkale Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezleri, Amatör Spor Kulüpleri ve sporcuların da katıldığı, Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan Fener Alayında GESTAŞ tarafından yaptırılan 500 metrelik Türk Bayrağını taşıyan vatandaşlarımız Boğaz ve Garnizon Komutanlığı Bandosunun çaldığı marşlar eşliğinde gururla yürüdüler.    
Demircioğlu Caddesi, İnönü Caddesi, Zübeyde Hanım Sokak ve Gazi Bulvarı Kayserili Ahmet Paşa Caddesi boyunca devam eden Fener Alayı,  Çağlar Kaynak Semt Sahasında son buldu.      
Cumhuriyetimizin 95. kuruluş yıldönümü coşkusunu yaşayan binlerce vatandaşımız Fener Alayından sonra havai fişek gösterisini izlediler.