Çanakkale’nin en köklü kulüplerinden biri olan Hastanebayırı Gençlik ve Spor Kulübü mükemmel bir tesise kavuştu.
Gençlik Spor Bakanlığı ve Çanakkale Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün gayretleri ile mükemmel bir tesis haline gelen arazide sporcuları konaklayacağı yatakhaneler, sosyal tesisler, idari binalar bulunurken mevcut sahanın zemini, telleri ve ışıklandırması ise yeniden yapıldı.
Spor kompleksinin açılışına Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Ak Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, Ak Parti Milletvekili Julide İskenderoğlu, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Ak Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız, CHP İl başkanı İsmet Güneşhan, Gençlik Spor İl Müdürü Azİz Sinan Alp, Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Firuz Erdil, Gençlik Spor Şube Müdürü Sedat Bektaş, program çerçevesinde Çanakkale’de bulunan efsane Milli futbolcular Oğuz Çetin, Ali Gültiken, Ergün Pembe, Hami Mandıralı, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, spor camiası ve çok sayıda davetli katıldı.
Ak parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan yaptığı konuşmada tesislerin bu hale gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiğini, Çanakkale’de spor tesisleri yatırımlarının hızla artacağını ifade etti.
Konuşmaların ardından tesisin yapımında emeği geçenlere teşekkür plaketleri Hastanebayırı Gençlik Spor Kulübü Başkanı Zekeriya Parlak tarafından verildi. Ardından Sahanın açılışı Çanakkale Valimiz Sayın Orhan Tavlı, Ak Parti Grup Başkan Vekilimiz Sayın Bülent Turan, Ak Parti Milletvekili Julide İskenderoğlu, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Ak Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız, CHP İl başkanı İsmet Güneşhan, Gençlik Spor ve İl Müdürümüz Azİz Sinan Alp, tarafından gerçekleştirildi. Açılışın sonunda ise Çanakkale masterleri bir gösteri karşılaşması yaptı.