İtalya’da düzenlenen Avrupa 22 Yaş Altı Erkekler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'nda Antrenörümüz Caner Cesur ve sporcumuz Orhan Tarakçı'nın görev aldığı Milli Takım Final karşılaşmasında Almanya’yı 67-64 mağlup ederek Avrupa Şampiyonu oldu.

 Milli Takımımız, Avrupa 22 Yaş Altı Erkekler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası’nda finalde Almanya'yı 67-64 yenerek şampiyonluk kupasını kaldırdı. İtalya'nın Udine kentinde düzenlenen organizasyonda son şampiyon unvanıyla mücadele eden Türkiye, finalde Almanya ile karşılaştı. 
İlk periyodu 22-21 önde tamamlayan Millilerimiz, ikinci çeyrekte farkı açarak devreyi 40-31’lik skorla üstün girdi. Karşılaşmadaki üstünlüğünü koruyan millilerimiz, üçüncü periyodu da 53-49 önde tamamladı. Final periyodunda rakibine şans tanımayan Türkiye,  karşılaşmadan 67-64 galip ayrılarak üst üste ikinci şampiyonluğuna uzandı. 

 Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Avrupa 22 Yaş Altı Erkekler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'nda Avrupa şampiyonu olan Milli takımımızı tebrik etti.
Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun tebrik mesajı şöyle;

“İtalya'nın Udine kentinde düzenlenen Avrupa 22 Yaş Altı Erkekler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'nda zirvede yer alan Milli takımımızı tebrik ediyorum. Şampiyona boyunca harika bir performans ortaya koyan mili sporcularımız, finalde de rakibi Almanya’yı mağlup ederek ay-yıldızlı bayrağımızı göndere çekti. Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları sürecinde böylesine değerli bir başarının gelmesi bizleri ayrıca memnun etti.  Şampiyon sporcularımızın Tekerlekli sandalye basketbolunda dünyanın önde gelen ülkelerinden olan Türkiye’mize,  gelecek yıllarda daha nice başarılar kazandıracağına yürekten inanıyorum. Şampiyonada zirvede yer alarak İstiklal Marşı’mızı okutan milli takımımızı kutluyor, başarıda emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.
Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak İtalya’da büyük bir başarıya imza atarak Avrupa 22 Yaş Altı Erkekler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'nda Avrupa şampiyonu olmayı başaran U22 Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımımızı ve Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz personeli Milli Takım Antrenörümüz Caner Cesur ile Milli sporcumuz Orhan Tarakçı'yı tebrik ederiz.