15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde düzenlenen 15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşünde on binlerce Çanakkaleli, Çanakkale ruhuyla Milli Birlik için yürüdü.
Çanakkale Valiliği ile Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün koordinesinde gerçekleştirilen 15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşü, FETÖ/PDY terör örgütünün hain darbe girişiminin 2. yıl dönümünde Çanakkale Valimiz Sayın Orhan TAVLI'nın Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Protokol üyeleri ve binlerce vatandaşın katıldığı programda bir dakikalık saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Ardından ellerinde Türk bayrakları ve 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı vatandaşlarımızın kahramanlığını gösteren dövizleri taşıyan binlerce vatandaş Milli Birlik yürüyüşüne geçti.  Cumhuriyet Meydanı’ndan başlatılan ve Çanakkale İskelesi-Demokrasi Meydanı’nda son bulan “15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşü” esnasında kordon boyunca tekneler ve gemiler gösterileriyle yürüyüşe eşlik etti.

Demokrasi Meydanı’nda 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşünün ardından Çanakkale İskelesi- Demokrasi Meydanı’ndaki program ile devam etti. FETÖ/PDY terör örgütünün hain darbe girişiminin 2. Yıl dönümünde binlerce Çanakkaleli meydanları doldurarak Milli Birliğe sahip çıktı.     
FETÖ/PDY terör örgütünün hain darbe girişiminin 2.yıl dönümünde Milli Birliğe sahip çıkan binlerce Çanakkaleli Milli Birlik Yürüyüşünden sonra  Çanakkale İskelesi-Demokrasi Meydanı’nda Mehteran takımı tarafından karşılandı. Mehteran gösterisi saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Şehitlerimiz için duaların edilmesiyle devam etti. Ardından Çanakkale Valimiz Sayın Orhan TAVLI, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.
15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programında, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde gerçekleştirilen törendeki konuşmaları kurulan dev ekranlardan canlı olarak izlendi.  15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı çeşitli etkinliklerle devam ederken 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı Necip Paşa Camii’nde kılınan sabah namazıyla son buldu.