Çanakkale’nin Güzelyalı köyünde yeni yapılacak olan Çanakkale Gençlik ve Sporcu Kamp Eğitim Merkezi'nin temeli, Gençlik ve Spor Bakanımız Sn. Osman Aşkın Bak'ın katılımıyla atıldı. Türkiye'nin en büyüğü olacak tesis yaklaşık 75 milyon TL'ye mal olacak. Tesisimiz; 500 yataklı, açık spor alanları, yüzme havuzu, su sporları merkezi, sentetik futbol sahası, spor salonu ve antrenman sahalarıyla sporculara ve gençlere hizmet verecek.
Güzelyalı köyünde, Çanakkale Gençlik ve Sporcu Kamp Eğitim Merkezi olarak hizmet verecek olan tesisin temel atma törenine, Gençlik ve Spor Bakanı Sn. Osman Aşkın Bak, Spor Genel Müdürü Sn. Mehmet Baykan, Genel Müdür Yardımcısı Sn. Dursun Türk, Çanakkale Valisi Sn. Orhan Tavlı, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Sn. Av. Bülent Turan, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Sn. Ömer Karişit, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Sn. İsmail Kaşdemir, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Sn. Prof. Dr. Yücel Acer, Gençlik Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, Dünya Dalış Rekortmeni, Milli sporcu Şahika Ercümen, daire müdürleri, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, Kur'an-ı Kerim Tilaveti okundu. Halk oyunları gösterisi yapıldı. Güzelyalı köyünde yapımına başlanan ve 75 milyon TL'ye malolacak olan Çanakkale Gençlik ve Sporcu Kamp Eğitim Merkezi'nin Türkiye'nin en büyük merkez olacağını ifade eden Sn. Osman Aşkın Bak, yaptığı konuşmada ;
“Merkezin çok özel bir planlaması var. Bizim Türkiye çapında 36 tane gençlik kampımız var. Fakat bu hem gençlik hem de sporcu kamp merkezi. Biri 300, diğeri 200 yataklı iki otel bulunuyor. Çok amaçlı spor kompleksinden futbol sahalarına, kayıkhaneden su sporları merkezine kadar çeşitli ünitelerden oluşuyor. Çok butik bir proje. Bunu Çanakkale kültür ve spor kenti olsun diye yapıyoruz. Artık ulaşım kolay. Çanakkale'de bir destan yazılmış geçmişte. Bu destanı herkese anlatmamız lazım. İşte her gencin Çanakkale'ye gelmesinin temini için biz bakanlık olarak Türkiye çapında çalışıyoruz. Buraya kamplar yapıyoruz. Türkiye'de 300 tane gençlik merkezimiz var. Buralarda gençlerimize tarihimizi, bizim nasıl bir millet olduğumuzu, neler yaşadığımızı, neler yaptığımızı anlatıyoruz” dedi.
Bakanımız Sn. Osman Aşkın Bak, sporcuların ve gençlerin Çanakkale'ye, Gençlik ve Sporcu Kamp Eğitim Merkezine gelerek, Çanakkale'deki ruhu, ülkenin nelere ihtiyacı olduğunu, nasıl dik duracaklarını ve anlayacakları ifade etti.
Konuşmaların ardından Çanakkale Valisi Sn. Orhan Tavlı ve AK Parti Grup Başkanvekili Sn. Bülent Turan tarafından Bakanımız Sn. Osman Aşkın Bak'a çeşitli hediyeler takdim edildi. Çanakkale İl Müftüsü Arif Gökce tarafından yapılan duanın ardından protokol üyeleri ve sporcular butona basarak, tesisin temel atma törenini gerçekleştirdi.
Bugün temelleri atılan ve yaklaşık 75 milyon TL'ye malolacak olan Çanakkale Gençlik ve Sporcu Kamp Eğitim Merkezi yaklaşık bir yıl sonra hizmete girecek.