Çanakkale Deniz Zaferinin 103. yıl dönümü ve Zafer Haftası kutlamaları yapılan açılış töreniyle başladı.
Çimenlik Kalesi’nde düzenlenen törende, Gelibolu Yarımadası’ndan alınan toprak ve deniz suyu ile Türk bayrağından oluşan kutsal emanetler, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a götürülmek üzere Çanakkaleli atletlere teslim edildi. Törene Vali Orhan Tavlı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Eceabat Kaymakamı ve Çanakkale Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Sedat Bektaş, askerler, muharip gaziler ve öğrenciler katıldı.
Çanakkale Valisi Sayın Orhan Tavlı’nın açılış konuşmasının ardından halk oyunları ekipleri ve mehter takımı gösterisi sergilendi. Türk Hava Kurumu'nun motorlu yamaç paraşütçüleri, Türk bayrağı ile Mustafa Kemal Atatürk posterinin yanı sıra, üzerinde 'Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'üncü Yılı Kutlu Olsun', 'Şehitlerimizi Saygıyla Anıyoruz' yazılı filamalar ile gösteri uçuşu gerçekleştirdi.
Çimenlik Kalesi'ndeki programın ardından, protokol üyeleri ve diğer katılımcılar ile birlikte, Çanakkale Valiliği önüne kadar 'Halk Yürüyüşü' gerçekleştirildi. Yürüyüşe katılanlar, ellerindeki Türk bayrakları ile zafer coşkusunu yaşadı. Valilik önünde düzenlenen törende ise şehitler diyarı Gelibolu Yarımadası'ndan alınan kutsal toprak, Çanakkale Boğazı'ndan alınan deniz suyu ve rengini şehitlerimizin kanından alan Türk bayrağından oluşan kutsal emanetler, Vali Orhan Tavlı tarafından bu yıl Ankara'ya götürecek olan atletler Nihan Akaman ve Aşkın Sadi Aşkın'a teslim edildi. Ardından atletler, kutsal emanetleri Ankara'ya götürmek için 21'inci Zafer Koşusuna başladı. Çanakkale’den yola çıkan Kutsal emanetler sırasıyla Balıkesir, Bursa, Bilecik, Eskişehir ve Ankara illerinin sınırlarından geçirilerek, 18 Mart günü Ankara'da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teslim edilecek.