Çanakkale Valiliği ile Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği Sarıkamış Harekatı’nın 103. yılı anma etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenlendi.
Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün organize ettiği Sarıkamış Şehitlerini anma yürüyüşü öncesi, Çanakkale’de orta öğretim kurumlarında eğitim gören 7-8-9 ve 10. sınıf öğrencileri Cumhuriyet Meydanı'nda oluşturulan alanda toplandı. Öğrencilere ve katılımcılara burada Türk Bayrağı ile üzerinde "Gençlik Şühedanın İzinde" yazılı bere ve kaşkol dağıtıldı. Düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini anma Yürüyüşüne Yaklaşık 2 bin 500 kişi katıldı. Cumhuriyet Meydanından başlayan yürüyüş Demircioğlu ve Atatürk caddelerini takip edip Kayserili Ahmet Paşa Caddesine ulaştı. Ardından Piri Reis Caddesini geçip Kordon Boyu'na ulaşan kalabalık, Çağlar Kaynak Basketbol Sahasındaki törene geçti.
Törene Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Ecebaat Kaymakamı ve Spordan Sorumlu Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Necmi İnce, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ, AK Parti İlçe Başkanı Gültekin Yıldız Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Sedat Bektaş, Çanakkale Gençlik Merkezleri Şube Müdür Vekili Cihat Gündüz Çanakkale Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Salih Kılıç, Çanakkale Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan  ile Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Personeli öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan, 
Çanakkale Gençlik Merkezleri Gönüllüsü ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) öğrencisi Tuğçe Fidan, 1. Dünya Savaşı'nda, 22 Aralık 1914 ile 15 Ocak 1915 tarihleri arasında Enver Paşa komutasındaki birliklerin Sarıkamış'taki Allahuekber dağlarında Rus kuvvetlerini püskürtmeye çalışırken kara kışa yenik düştüğünü söyledi. "Annelerin gözbebekleri, babalarının aslan parçaları sonsuz beyazlığın içinde hakka varmışlardır" diyen Fidan, "90 bin Mehmetçik topa düşmana topa tüfeğe değil ne yazik ki yokluğa, yoksulluğa, açlığa yenilmiştir." diye konuştu. Erzurum'daki 9. Kolordu Komutanlığı ile Sarıkamış'taki subayların Allahuekber dağlarındaki sessiz anma törenlerinin 2013 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde başta gençler olmak üzere kamuoyuna mal edilerek hafızaların tazelenmesi ve ecdadımızın manevi mirasına sahip çıkılması sağlandığını hatırlatan Fidan, "Bugünde onun için burada tam 103 yıl önce Allahuekber dağlarında soğuktan donarak şehit olan 90 bin vatan kahramanının aziz hatıralarını yad etmek ve gençliğin, şühedanın izinde olduğunu göstermek için toplanmış bulunuyoruz." ifadelerini kullandı. Düzenlenen törenin sonunda  katılanlara Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından çorba ikramı yapıldı.